Friday, 31 May 2013

ANAK SULUNG RAMLI .

ASSALAMUALAIKUM korang! :D
okay cuti sem masih berjalan dengan mendapnyeeee.
hope berat badan aku maintain and tak naik sekilo pun -.-' *mcm naik je
aku lahir dkt IPOH , sekolah dkt IPOH , dip dkt IPOH. 
semuanyaaa IPOH :D *busan :'(
tape tape degree nanti kite merantau yeeee! :D *insyallah
si dia pun org IPOH -.-' 
nasib badan terima jelah HAHA.

okay okay tuh title anak sulung ramli.
haa ramli nama arwah tokwan aku :)
dia pengetua kot . sekolah lelaki lak tewww
he is so the GARANG ! but sempat bermanja dgn dia :')
dia meninggal time aku darjah 5. lame dah :)
anak sulung sure lak maklong aku.
maklong aku baru meninggal dlm 15 MAY 2013.
meninggal sbb pneumonia , kidney failure and osteoporosis
dia meninggal tengahari cmtuh. haa
aku RALAT! sbb takdpt tgk dia for the last timee *sedih dah haih

arwah maklong sorang yg kecoh , mulut bising -.-
kalau aku balik rumah dia haa sebatu leh dgr dia pekik nama aku HAHA
dia sure akan ckp 'MANA PERGI BDK FATIN NIEE'
WELL fatin k haha.
dia pandai masak. dia salu simpan kan ayam untuk aku sbb cucu dia suka amek ayam aku -.-
entah lah. kadang2 terngiang suara dia  :)
but Allah sayangkan dia lebih daripada kiteorg .


maklong , kalau lah maklong masih ada skrg sure raya maklong suruh aten buat kerja kat dapor and mrh sbb tak pandai msk mcm maklong haha sure maklong bg duit raya , usik aten  , aten boleh peluk maklong haa , maklong sure bsg dgn makndak , abah , maksu semua .*cpt maklong pergi .

aten sayangkan maklong. 


bukan maklong je yg aten rindu kan :')
tapi biarlah aten simpan dlm hati ketat2.
takperlu kot gtw :D 

al fatihah untuk maklong .

Wednesday, 29 May 2013

29th MAY 2013 :)

HELLO EVERIBODI! WELL AKU MMG SYOK SENDIRI KAT SINI :D *kisah pulak aku kan pasal kau nak ckp ape -.- 

okay korang korang korang bacaa aaa nie! aku dh habis final. hahhaa NO NO actually dh lama habis >.< baru malam nie hari nie pada masa nie aku nak ngedate belog . malass aaa bukak belog. kayy how's exam aku? haha OSPE? FREAKIN SCARYY >.< PSIKO ANNOYING STRESSS! HAAA package -.-
THEORY? FUCKIN DAMN 'AWESOME' ! *aku harap korg fhm maksud 'awesome' tuh :D 

aku tak yakin lah bro. serioussaaa. if sem lepas aku yakin gak sem nie haha. aku faham kenapa :) you get what you deserved fatin. haa kau fatin haha.

cuti sem dah start! hehe! kerja aku habiskan minyak and ternak lemak. 
DUA KERJA YG SSH NAK DIBUAT SBB BUSAN ><
aku lucky sbb aku cuti timee semuaa cuti! termasuk capital T :D
haa nak cite nie aku dgn T dh 3 tahun tau tak bercakap.
*banyaknye dosa aku ya ALLAH.
aku tk rasa aku poyo tp aku rasa mcm dh lame tk kawan so aku try nak hang out dgn dia BUT...
mana dia sudi nak hang out dgn aku :)
*dia ada kwn baik baru :) tapi aku still care psl dia. hati aku lembut sgt. yes bodoh aku.
fara also said yg aku tak keras hati tapi EGO TINGGI MCM EVEREST. unlike her
dia tak ego tp KERAS HATI. once dh benci g mampus kau. same mcm nad -.-'
wait td sembang psl final exm ttbe ckp psl kawan haha *aku lemah sikit sbb ada rindu tak terlepas nie hahaa

aku tk nak harap ape ape. insyaallah if jodoh persahabatan aku kuat and panjang akan dtg gak hari tuh. *aku tunggu ya ALLAH. bukan setakat 3 bulan , 3 tahun. aku tunggu sepanjang hayat aku.
*rindu tk semestinya kena gtw kan? ckup lah kite amek tau psl dia drp jauh and happy ntok dia :)
TAKACARE YAW!

Wednesday, 1 May 2013

INCIK FINAL OH INCIK FINAL -..-'

Okay. Selamat malam yg pada pukul 1:42 am. Jyeahh aku tidak bisa tidor lagi bukk. Enggak tau ngapain. *sebenarnya petang td dh pueh tidor. now rasakan jadi burung hantu balik! -.-'
Ok lah. aku dh busan tahap gaban version remix 48xx. so aku nak share dgn korang lah pasal Mr final aku. Ah korg taknak dgr pun korg takyah dgr sbb aku nak korg baca je belog aku nie :D


ENCIK FINAL - menakutkan , kejam , unpredictable , kdang2 baik lah *if aku tau jawapan -.-' , nak date dgn aku untuk masa yg sangat lamaa >.<

ha itu lah incik final aku. aku rasa kite share incik final yg sama ye dak? aku tgh date dgn final skrg tuh aku asyik seru final je HAHA. final aku start from 29 april until 11 may. like seriously ever aku tak sabar nak habis final! bukan sebab nak cuti sem. aku tau sem nie aku jatuh. aku tau sangat dah. its like mcm aku dpt seruan je aku akan jatuh :'( even deep in my heart i was hoping pointer aku akan naik. *hope naik lah amin! :) aku taknak repeat taknak jatuh taknak nangis dh sbb result comel ayam baq hang! -.-' ok mcm luahan perasaan lak haha sorry ladies and gentleman! :D

aku baru abes date dgn encik ospe iaitu ELECTRO AND MS!
waiting list : CARDIO AND NEURO <3
  i really wish i can do all the exams and have a smile on my face ! :)

# o'Allah please ease everything for me and don't make me easily forget about what i had learn or study.

our slip examination.
hilang benda nie, hilang nyawa bagi kami.

T.HE. J.A.G.U.N.G.'S

assalamualaikum readers sekalian *gaya famous mcm ada org baca je blog aku nie haha. okay skrg nie aku tgh date tgh ENCIK FINAL! tapi aku taknak cite dkt korang psl final aku. eee seteress nanti -.-' okay aku nak gtw korg my new siblings!

 
 
THE JAGUNG'S. hm kenapa jagung?
haha sebab kami berlima suka akan jagung itu. *bm A level :D
okay who's my new siblings ye?
i've got my new sista and brotha!
cute package!:D
firstly how kiteorg bertiga *mojo eyla sasa . doesn't expect that we will love our sista.
sbb at first kiteorg amat amat taksuka dkt dia -..-'
tapi oghang tua salu cakap 'JANGAN BENCI SGT NANTI SYG'
ha kan dh terkena haha. drp taksuke jd sayang :)
and we called her kak naz! :)
our brotha is our sista's special man .
so like i said lahh. cute package hehe.
cute sista and crazy brotha haha :D
we love both of them. and dah anggap dorg cm abg and akak sendiri.
siap buat group what's app THE JAGUNG'S.
abg chem.kak naz.yong,nyah. yang <3
never expect i'll get a new sista and brotha and im thankful to Allah what i've got today.
mereka berdua sangat teramat sungguh amat comel together!
hope they will marry soon sbb nak g kenduri dorg! makan pree !
 
 
 kak naz and abg chem :3


yong.nyah.yang