Monday, 29 July 2013

SNG TP SUSAH

ipoh menangis lagi.
menangis semahu mahunya.
kalau ada bb , sure aku update - selebat ipoh nangis , lebat lagi dalam hati aku XD
well itu lah ayat mcm sedih sedih gitu.
and mmg itu la fact dia.

syukur. ayat pendek comel tp susahkan nak praktikkan?
bile hujan bukan semua suka.
ada yg marah bile hujan,
ada yg bsg bile tk hujan.
kenapalah tak bersyukur je bile Allah turunkan ape ape?
susahkan? typical manusia. 
aku pun masih belajar untuk bersyukur. yes mmg susah. 

khusyuk. benda yg ckp sng tp buatnya payah,
kalau perasan, kite boleh khusyuk if main game , texting ke, tapikan 
bila solat , time tu la otak ini mempunyai imaginasi yg tinggi ! demm yuuuu -.-
time nak angkat takbir laaa otak dh start pikir memacam.
'lapar la' , 'eh fone aku td letak mana' , 'nak makan ape karang' .
aku tk ckp benda nie untuk korang, aku ckp sbb benda nie selalu jadi kat aku.
aku tk bangga ckp aku ssh dpt khusyuk time solat.
tp tipu if aku ckp untuk dptkan khusyuk tu sng.
sbb tu if kite usaha nak dptkan khusyuk , pahala dh dibookkan untuk kite.

move on. ayat omputeh yg ni. tapi betul kan? susah nak buat.
kadang kadang rasa mcm 'ckp mmg la sng cer korg kat tmpt aku, sakit dia Allah je tahu'
dan Allah thu juga tahap mana kuat kite untuk terima dugaan Dia :')
move on nie ssh sbb ada lagi feelin syg tu dlm jantung berdegup nie. that's why susah.
dia boleh diregardkan macam ada satu beban yg menarik kite belakang but we still have to move forward. 
mcm kite seret benda 10 tan. tapi kite kena pandang depan jugak.
love someone , its has no expiring date. we still can do that eventhough we plan to move on from her/his life. we still can love them , pray for them.
org yg kite benci skrg tgh pikirkan sejuta kebaikan kite and mengharapkan benda yg baik je jd kat kite.*well said huh? 


lagipun benda apa yg sng? nak kencing berak pun susah. 
nak makan pun susah.
nak tidor pun susah.
sometimes kena dgr kata otk , and bantah kata hati,
bukan ego, tapi pasrah. 


f.n.a 


Friday, 19 July 2013

karoeke okay tak .


Well I wonder could it be
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time


Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do


Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been crying since the day
The day you went away


I remember date and time
September twenty second
Sunday twenty five after nine
In the doorway with your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces


And we were letting go of something special
Something we'll never have again
I know, I guess I really really know


The day you went away
The day you went away


Why do we never know what we've got 'til it's gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

The day you went away
The day you went away

k habis nyanyi dah :D terima kasih untuk mennyanyi sekali. k mandi air masin lagi dengar lagu nie. HAHA.

Thursday, 18 July 2013

gambar rajah :)





- aku tahu salah aku. aku takut . aku takut kite akan jd strangers. and dah jadi dah pun. aku harap aku masih boleh panjat atas belakang kau , gelakkan kau , pinjam bahu kau. Thanks untuk semuanya. Jasa kau Allah saja boleh balas. imy.

HARAPAN .

HARAPAN timbul bile kita dah give up . HARAPAN selalu buat menentukan hidup kite. Sedih or happy . Yes harapan is takdir. Jangan berani main dgn takdir nnti kite sakit . 

SEDIH . aku sudah cukup penat berpura pura happy depan semua muke org sedangkan hati aku sudah dihujani air yg sgt lebat . Aku penat . Penat sangat sbb aku tahu aku bukan diri aku . Aku sudahpun hilang diri aku once aku hilang kau kawan . 


GEMBIRA. aku dah lama tak rasa perasaan nie. Jujur , kite dah jauh and aku dah lupe cara aku gembira . Mybe its sounds so melampau tapi benda betul . Aku sudah hilang diri aku . And aku benci untuk itu . 


SAYANG . satu perasaan yg Allah cipta untuk manusia. Aku sayang kau . and aku takkan pernah mintak dkt Allah supaya buatkan aku benci or lupekan kau. How can u forget someone who give u a lot to remember? Aku sayang kau tapi biarlah daripada jauh.

AIRMATA . if dulu aku susah sgt nak menangis . Tapi skrg. Lain . Lain sangat-2 .Inilah aktiviti aku bile sorg2 and dalam bilik . Jangan gelakkan aku . Jangan buat muke pelik . Aku menangis sbb rindu . RINDU KAU. 

RINDU . ahh benda nie indah tapi sakit Allah je tahu . 

DOA . nama kau always ada dlm doa aku :) aku happy bile kau happy even tanpa aku :') jaga diri. Maaf aku masih anggap kau kawan baik aku. and maaf if itu buat kau rasa jijik. tc.

Monday, 15 July 2013

keremukkan

Bertemu dan berpisah adalah adat kehidupan. Selagi bole kedepan sila angkat kaki kedepan. Tidak salah untuk rasa rindu sayang semua tapi sedar diri sedikit. Kadang2 watak kita dalam cerita dorg dah tamat tempoh. Takleh sambung contract dah. So , angkat kaki pergi dari sini. 

Kesakitan dirasai bila
Pergi ke tempat yg pernah pergi dengan mereka 
Lepak dgn merekaa
Meminjam bahu mereka untuk titiskan air hujan mata.
Menggelakkan mereka
AH! semuaa kenangan! boleh dikenang je. Kalau ada miracle , insyaallah kenangan mungkin berulang? Jangan tanya aku . Jangan tanya mereka . Allah sahaja yg tahu . 

Tidak salah untuk rasa rindu dendam kesumat , cume kite kena sedar diri yg we are so out of the picture. 
Syg drp jauh bukan benda kejam . Benda baik .
Syg drp jauh , Doakan mereka yg baik2 , If rindu sebutkan nama mereka insyaallah Allah akan tlg healkan hati yg rapuh. 



F.N.A

GRATEFUL.

Tengok org lain yg tak yah usaha lebih , tayah buat pape , dorg pandai dorg kaya dorg dapat laa ape dorg nak and korang sure rasa sakit hati , iri hati and pelik. kenapa dorg dpt? kenapa tak korg?
sure korg pernah kan ada rasa mcm nie :)

Kite punye laaa struggle perah otk mcm span perah air. Tekun Amal Berusaha*dah mcm ayat buku teks. Berjaga mcm burung hantu tengah malam sbb nak study . Sanggup tk melepak memalam . Sanggup tak layan alam maya . But then tetap tak dapat apa yg dihope hope kan and hati pecah lagi.
 
Rasa diri malang
Tidak bernasib baik
Benci diri sendiri
Salahkan diri sendiri

Then kite selalu ckp sorang2 depan cermin :D
"kan best kalau aku dpt tu , kan best kan kalau aku jd cm dia , kan bla bla bla'

Tengok balik cermin tu , ape lagi yg tk ckup? Pancaindera semua cukup Allah bagi. Kadang2 Allah tak bagi ape yg kite nak sbb dia tgh uji sabar and iman kite. Tahap mana kepercayaan kite dkt Dia. Sebelum kite nak down to earth sgt kan dgn kebodohan diri yg dibuat-2 , better kite tgk org yg lagi downnnnnn drp kite but dorg bole lagi senyum gumbira mcm takde pape. Positif kan diri! Sabar tu ada ganjaran.

kite bising kereta selalu buat hal , 
tapi ada org berpanas naik motor?

kite bising motor salu rosak .
hmm ada org naik bas?

kite selalu bising bas lambat ,
ok ada org jalan kaki?

kite bising kaki penat .
ada org yg takde kaki?

kite bising takde kaki so tkleh buat ape kite nak , 
SYUKUR LA! ada org dah pergi menghadap Ilahi da pun.

jangan bandingkan kite dgn org lebih hebat drp kite. tak terkejar nanti. bandingkan kite dgn org bawah kite. insyaallah ada ganjaran nye drp Allah :)

TAPI .


aku cinta
aku rasa
aku suria
aku purnama.

dibilangnya , 

aku segala
aku luar biasa
aku ditunggu dia
aku jawapan pencipta.

dibilangnya pada aku di bisiknya--

aku mimpi dia
aku bayang dia
yang sudah ada
sekian lama.

tapi--
malangnya--

aku ada tapi.


*tentang menjadi seseorang yang dikatakan sang sempurna; namun dinafikan kerana sebuah 'tapi' yang tak terjelas apa. sbg contoh: "aku mahu kau, tapi..." atau "kita lengkap, tapi..." 

soalan aku: bila sudah cukup, tetapi ada tapi, kenapa perlu dipanggil cukup? setuju kawan?


dia lagi cantik dan manis jika ayat kite begini 'tapi aku sayang kau , tapi aku mau kau' . ada jugak kebaikan tapi.

GADIS.

menjadi gadis itu memenatkan
menjadi gadis itu merimaskan
suatu kerja berat dan membeban
menjadi gadis yang ingin sendirian berjalan

keterlaluan berani akan dibenci
keterlaluan lemah akan dikeji
perlu gagah dan tak reti tewas
perlu kuat dihenyak dicantas.


biar nalurimu beraja
mana hujung sempurna pada manusia?


perlu tabah
perlu gagah
usah resah
usah goyah


*Ramadhan sekali lagi menjenguk kita and alhamdullilah nyawa masih panjang dan masih boleh menikmati saat Ramadhan. Bulan baik kalau org na buat baik biarkan la . Allah yg menghakimi bukan kita. 

Sunday, 7 July 2013

lagu break up :(

okay malam nie idea mencurah nak mengarut. lantak ler if tkde orang baca :D kisah pulakkkk kak ton HHAA.

ehh tajuk diatas itu bukan kena dgn diri ku kay. ye laa korg tak tanya tp sure korg pk aku breakup kan? baik ngaku ! -.-' sajeee nak usha perangai perempuan bila dh break up. alaaa normal laa time couplee ' syg. lagu nie untuk you ' 'bie , lagu nie i suke i bagi you , dgr la tau :* ' NORMAL TEW NORMAL *sbb aku pun pernah buat ==' tak lawakk so buat muke serious. setiap org akan ada lagu yg boleh usik hati dia and buat dia ingat dkt bf dia. sure ada punye la! bile lagu tu dimainkan , sure kite diam and teringatkan ex kite. ok  over hahaa.

ingat kite je ke ada lagu break? retis pun ada kay . hahaaa

katy pery . kenal tak? akak angkat aku nie. kalau korang perasan semua lagu love song dia kan bf dia sure mati. kononya nak ckp cinta sampai mati la. tak pun gaduh gaduh then mati then menyesal tak sudah oh mai :'( klishe -.-' nak bukti kee? hahaa

THINKING OF YOU :
You said move on 
Where do I go
I guess second best
Is all I will know

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you 
What you would do if
You were the one 
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into your eyes.
*seee???? lihattt ??? tengokkk? k i win 


adele . haa kenal? hahahaa aunty i niee. dia nie comel gitu. haa nie lagi sorang. salu buat lagu dkt ex dia mcm desperate benar nak ex dia even ex dia nak kawen. 'nevermind i find someone like you" dh kenapa nak cari org same cm ex dia ? kan lebih afdal cari lebih baik drp ex dia? nak bukti lagi? hangpa mcm CSI -.-

SOMEONE LIKE YOU :
I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg

*aunty adele , stop laaaa rayu bagai. laki tuh dah kawen aihhhh -.- *mmg adele fhm bahasa melayu -.-'


okay this one famous sbb dia salu buat lagu untuk ex dia hahaa. dia banyak gak ex . taylor swift hahaa senior sekolah aku dulu nie. haa nie lagi. sape je cpl dgn dia anda akan diletakkan di dalam sebuah lagu yee. jangan risau. lagu tu sure famous and payment leh mintak dkt taylor *kalau dia bagi. ada org ckp dia playgirl la ape la but tak elokkan judge org? bukan jodoh dia lagi? lagu famous gak HAHA. sabar je -.-'

KNEW YOU WERE TROUBLE
Once upon a time a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone
You found me, you found me, you found me
I guess you didn't care, and I guess I liked that
And when I fell hard you took a step back
Without me, without me, without me

And he's long gone when he's next to me
And I realize the blame is on me

'Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now

*lagu nie katanya untuk harry style oneD. kan untung kau harry. famous dah lagu nie -.-'


lagu break up mmg common ada. but break its one of His way to show yg Dia sayang kite and tknak kite sakit in future :) GEDNIGHT ! <3


ketengahan malaman.

hai hai hai korang korang ! tak tidoq lagi ka? ape laaaa korg buat tgh malam nie ye? *sama je kite jd geng burung hantu malam nie :P
akceli , takde benda nak sembang. tapi ttbe ada kwan cari isu gaduh. dah laa topik dia pasal PEREMPUAN. and dia cari gaduh dgn aku yg masih gadis so amboih bro sesuka hati sekati dua mak kati jeee kutuk perempuan =.='
ada jugak org lelaki ngomel ckp 'perempuan nie payah laa' 'kejap merajuk kejap manja aku pang jpg' hahaa takmo aku laki pang pang tuh -.- . ada jugak yg suwit ckp 'if ada buku leh ajar pasal perempuan mahai mana pun aku sanggup beli. *topup pun mak bayaq ada hati nak beli buku KAHKAH! lawak di situ --'

PEREMPUAN. bukan susah pun laa nak paham perempuan nie. aku ckp benda nie bukan sbb aku perempuan. can you just try see beyond the box? try laa tengok. ape la spek mak abah ke try tengok -.-'
hangpa jgn ingat if perempuan tu kasar or ganas so hati dia keras. HELLO no matter how kasar that girl pun she's still a girl. HATI MANYAK LEMBUT BAK SPAN BAQ HANG. ada perempuan sng ngs and ada perempuan suke pendam. Perempuan kadang2 moood tk betoi. biasalah masalah perempuan. layankan je laa :) perempuan nie always insecure. ada jee dia rasa dia tk lawa and paling best if bf dia pun jrg ckp dia lawa so dia lagi laa insecure . pity us :(

and org lelaki jangan aa ckp perempuan gelap ke gemok ke even its joke.. hello its hurts us like belati tajam menusuk kalbu. suka tak if kiteorg ckp 'eh b , muke u macam tongkang pecah haahaha' mmg lawak tp sure korg tacing macing kan? huh. every girls is beautiful. if you are the right guy for her , u will see it :)

ok. lelaki maybe ssh nak fhm perempuan but so do we dude. kiteorg pun kadang2 tak fhm korg kaum lelaki nie tp disbbkan sayang cinta kasih yg utuh *ok over. kiteorg sabar and try fhm korang. if kiteorg bole buat why don't u? stop bg alasan 'susah, payah , malas' sbb kiteorg takpernah rasa cmtuh if dah syg.

ingat senang jadi perempuan? yes jadi lelaki pun susah. but yg tetiap bulan bendera jepun kami gak. nak beranak nanti kami gak. mmg itu tanggungjawab. so appreciate la kami ! HAHA. if korang is the real men that wujud dkt duniya nie , yes korg akan belajar appreciate perempuan :) tak perlu buku tak perlu dgr bebelan kami. korg akan buat effort sendiri.  








Thursday, 4 July 2013

bottom of my heart.

I'm out of touch, I'm out of love
I'll pick you up when you're getting down
and of all these things I've done I think I love you better now
Come back and tell me why
I'm feeling like I've missed you all this time, oh, oh, oh.
And meet me there tonight
And let me know that it's not all in my mind.

*when you miss someone a lot , and all you capable to do is smile and pray for that person.
*you not stupid just because you miss someone you used to love. you know who you are. they don't.
*at one point , you will stop hoping to get into their life again , because you know they happy without you.
*the hardest part is , when you have to hold your tears just because you in public and you don't want people know that you are fuckin sad.
*Life , just follow its flow. If it's meant to be , it will be. Don't stop askin from Allah. 




melihat duniaa .

HAI korang! :D
taknak merepek or over ke ape
just nak cakap aku dpt anak buah baru lagi :D
kakakk sedara aku dh selamat lahirkan sorg hero semalam :D
lelaki kot. tunggu laa dh besar sikit sure aku buli hahaaa
 MUHAMMAD DANISH BIN SYAZARUL ADLI :)

FARISH :)                                                 
 NIK MUHAMMAD AMMAR RIZQI 
RAYYAN MIKAIL AND ZARRA QASRINA.




*pheww namaa budak skrg panjang diaa 3 km baq hang =.='

Wednesday, 3 July 2013

IRDC.

hey hey hey hey hey hey!
haaa takde benda nak cakap sebenarnyaa.
just nak ckp selamat bertunang kak dila and abg khid! :)
and selamat bersalin kak wani.
ok bukan akak aku k =.=
akak sedara aku tgh dlm labour room tuh.
menunggu baby lelaki keluar :')
semuga semuanya selamat.
and selamat pengantin baru kak tarayi! :D
17 august kitee meet kay ! :)
nanti semua sureee sedondon! <3

 8 years she become my sister and we want make it forever.
 she will always be there for me.
 ini yonggg --'
 kak seri kecik ! <3
kak tara <3