Friday, 23 August 2013

Cebisan

Assalamualaikum korang ,
korang korang aku dah start praktikal tau? HAHA dekat kelantan and sungai petani
aku habis praktikal  raya haji kot. berkorban di perantauan -.-'
well aku juge dah habis presentation! wallaaaaaaaaaaaaaaa! hhaha
abes azab even masih cedera kerana ditembak di setiap sudut.
auch.

aku masih nak biasakan diri dekat sini
even diuji dgn rindu ipoh , ankle sprain and demam.
hoo uji iman -.-'
tapi tapi pk positive je laaa. 
dua bulan jew. hahhaa.
and insyaallah selepas praktikal ke kedah akan ku ke keyel.
untuk bersama kesayangan.
shupping bersama XD
alhamdullilah hati ni sudah boleh terima hakikat dunia and ia tak mahu merayu lagi.
hati nie seolah tegar . 
hati kecik je size dia tp kandungan kasih sayang dkt dlm dia meluap luap.
aku harap the better things will meet me as soon as possible.
aminn.
bye past. and hello future.
akan aku simpan rapat2 kisah lama.
assalamualaikum.


Tuesday, 13 August 2013

FOUR.

Salam syawal ke 6 ! :) 
dah syawal keenaam dah. ye . masa berlari sepantas kilat. kalah usain bolt. 
Sungguh kalau aku ada kuasa aku nak ulang raya pertama and kedua and mohon static je.
Sbb aku sungguh rindu saat dgn sedara terapat aku.

Four. 4. 
Kenapa four? 
aku and kezen aku yg namakan kiteorg FOUR.
nama group whatsap :D
nama group we chat The Bongsu's.
kenapa nak buat group?
anything happen kiteorg terus grab fone type and semua akan tahu.
Ainaa , adik aku. ada masalah. Once dia gtw kiteorg will find all the good words to give it to her.
So that she will be okay there. 
And aku. berat hati nak g kelantan and thankful ada mereka. 
Buat aku gelak time air masin di hujung mata.

Four <3
izzati athani. (24)
nabilah rahim.(23)
fatin nabila (20)
ainaa hanani.(19)

kenal kakty ena drp aku kecik lagi. 
kakya even baru kenal and i do love you sista! :*
this is my sisters! 
mohon hubungan ini kekal.
korang kesayangan ateen.
tersayang korang teramat tersangat!
miss chu oll's now :') 
takecare there.
pray for me. ada rezeki kite jumpe and non stop sharing k!

sedara aku pun byk kali tgur kerapatan kiteorg and kak win pernah ckp.
'jaga hubungan dgn kezen nie smpai bebila , kezen nie family always syg kite even we screwed up. they always at our's back'
I'm so lucky to have FOUR.





Saturday, 10 August 2013

Happy Process.

SELAMAT HARI RAYA ,SELAMAT HARI RAYA .
AIDILFITRI HARI BAHAGIA HARI YG MULIA. 
K K DAH RAYA XD ! 

And the same feeling came when takbir raya berkumandang.
and its so auch auch !
and its the first year raya without maklong belah abah. so i guess sedih sikit cause terasa mcm tk ckup forum je berkumpul .

But they all looks so fine. non stop talking. non stop bahan-ing . no stop gelak-ing.
Aku ubah semua term bahasa melayu. k Dato A samad said jgn marah sy .
HAPPY! even belah abah rindukan arwah , kiteorg still happy sbb semua ada and berkumpul ! :D
It's normal laa if aku dihimpit oleh anak sedara and adik sedara. and menjadi pendengar setia tentang bf mereka. *aku pun single korang lak dh taken >.<

Ok thats from my dad side lah. 
Kalau from my mum's.
HAAHAAHAA happy ever after <3
sangat happy.sangat sakan.sangat gelak.
at last i met my lovely coussie ! KAK ZATY ENA KAK YA <3
ahhhhhh ! dorg nie muke lawo tp gilerrr semuaanyaaa!
and when we met , we sat at one place laa then non stop talking.
dah biasa dh dgr sedara bsg kiteorg lepak lame sgt hahaa .
that's us. 
kdg kdg sembang punye psl , makan letak tepi. focus kat muke je memasing XD

this is ma families.
they are my sisters.
they are my bestfriends drp kecik lg.
they are my advisor and my supporter.
we all so kemetot and ketot but thanks to wedges for make us looks a little bit tall =.='
This is where my love will be dicurah curahkan.
My love is them.

Alhamdullilah this year raya is so sakan , meaningful , and thankful for that !
Thank you Allah for healing my heart.









Tuesday, 6 August 2013

fifteen.

Semua org kat dunia Allah nie wajib ada kawan baik atleast sorang la.
Kena ada. Harus ada.
Kenapa perlu ada?
So nanti time kite jatuh akan ada tangan yg boleh tarik kite bangun balik.
Ada org yg bole terima kite seadanya selain drp family kite.
Org yg boleh dianggap as adik beradik. Gaduh baik gaduh baik.
Always ada untuk each other .
Doakan untuk each other.

Aku takpernah igt tarikh aku ada kawan baik.
Yg aku tahu , aku bersyukur.
Selepas ape yg jadi , aku masih ada kawan baik yg mmg kenal aku drp zmn tadika lg.
Zaman aku kencing dlm seluar , makan comot lagi , pakai cap and seluar pendek.

Org kata , in friendship kena ada trust. 
Bestfriend aku semua sembang, trust tu mmg kena ada .
Tapi kalau kau dh anggap kawan baik kau tu mcm adik beradik , trust tu boleh di bina balik atas dsr syg. normal dlm adik beradik kepercayaan tu retak.
Aku belajar untuk bersyukur and always see in positive ways if ada benda uji friendship aku.
Jujur. aku bukan jenis lupe kawan and sng down grade kan kwn. once dh kwn baik forever it will be.
Itu salah satu kelemahan aku. Syg org yg tk sygkan aku.

nabihah yusuf and fahima saidin
kite dh kawan for 15 tahun. dripada zaman tadika ABIM, sekolah Taman Panglima lagi! 
first time kite gaduh is umur 11 tahun rasanya. 
second time is gaduh sbb ice cream. HAHA cutenye ! :D
korang bukan kawan aku. tapi Sahabat aku.
dunia akhirat insyaallah . 
15 tahun korang. Friendship kite leh amek PMR dah :p
aku syg korg krn Allah jaga friendship kite.
Allah akan jaga korang untuk aku. Amin. 
Jaga diri dkt sana. 
Nama korg always ada dlm doa aku. 
sayang korang smpai syurga :')

*If a friendship lasts longer than 7 years, psychologists say it will last a lifetime


Thursday, 1 August 2013

H.A.T.I.

orang selalu cakap 'jaga hati org tau , lagi lagi hati org yg kite syg'
orang selalu cakap 'dia banyak susah dlu so jangan sakitkan hati dia'
orang juga salu cakap 'kalau kau sakitkan hati dia aku belasah kau' 
orang cakap itu , orang cakap ini
orang gelakkan kite kerana kebodohan kite
tapi time kite berjaya orang buat derk gitu je. 
DUNIA.

Hari raya nak datang.
ada yg happy , plan nak pakai sedondon.
ada jugak yg sedih sbb bile dtgnye Syawal that's mean byebye Ramadhan.
Aku?
happy sebab semua family ada including abg suhaimi yg 'selalu' balik rumah. 
sedih juga sbb rindukan arwah maklong
sedih juga kerana takdapat wish raya mcm dolu dolu dkt .....

tipu lah kalau aku cakap aku tk sedih sebab takdapat peluk cium semua. ye laa rayaaa!
ahhaa.
tapi aku taknak rasa sedih nie effect hati aku. cukup hati aku sakit . 
aku mintak maaf , hati. banyak buat kau rabak , koyak , sakit and pedih . kerja kau satu je.
tapi aku bagi kau overtime pule dgn masalah aku. aku mintak maaf , hati .

to kaki gajah and beby.

i dunno la if korang membaca belog ini. half of me said yg korg baca. and tipu juga kalau rasa korang takkan baca belog ini :)
balik kampung elok elok! jaga diri kay.
kite mintak maaf untuk semuanyaa. daripada kuku jari kaki smpai laa ubun kepala.
daripada sem 1 smpai la sem 4. maaf maaf.
kite tahu dgr je perkataan maaf hati korg sakit balik. 
kite taknak pikir dah benda yg lepas. yes. i was so stupid that time and i learned from it. 
kite tak berharap pun that kite leh masuk balik dalam  life korg dua.
its enough for me that i can see both of u are happy. even it is drp jauh.
kite juge nak mintak maaf sbb masih anggap korg kawan baik kite and takleh benci korang and lupekan korang. and taknak pun :)
kite juga nak mintak maaf if kite buat korang jijik and terkeluar muke euww bile baca belog ni.
i want to tell u that i miss you guys , A lots. especially si kaki gajah. but i dun want to annoy you by texting u that imissyou eventhough i really do. 
dua dua kaki sakit. risaunya aku Allah je tahu. tapi tak berani nak tunjukkan risau aku tu.

aku tak mintak yg kite boleh rapat balik sbb aku tahu aku taklayak mintak benda tu.
aku jugak tak layak nak mintak korang anggap aku kawan baik korang sdgkan im so out of the picture :)
aku tahu aku bodoh. im not a good friend. but i will try to be ones. even not with you guys.
aku juga taklayak nak syg korang berbanyak. tapi maaf. hati ini degil sgt. sgt degil. 
aku cuma harap jgn la korang buang FNA. itu je. atleast ada something yg bole korg igt dkt aku.
aku takkan harap pape. aku takkan. dah. 

happy friendship day korang even its yesterday XD
semuga korang bahagia dgn kwn baik , famili , si dia yg ada dlm life korang.
rindu. ya Allah.
sayang. Ya Allah. jaga mereka untuk aku. amin! 



LOVE,
FNA.