Tuesday, 12 November 2013

Herz.

Otak semua sama size kan?
Paru paru pun sama , beza warna je.
Rambut kalau nak kata sama hitam tu , ada juga yg perang.
Hati sama merah , pam darah sama.
Anggota badan semua Dia kasi ckup , yg mana Dia ambik balik , itu hak Dia,

'Manusia semua pandai , takda yg bodoh'
bodoh bukan based on ilmu .
kebodohan akan obviously trang tang tang keluar bila kau menangkan emosi kau.
di situ sisi bodoh kau akan keluar.
it's like macam 'hey di sini la aku jadi bodoh'

'Rambut sama sama hitam , tapi hati sapa yg tahu kan?'
rambut skrg pun mcm mcm warna , jadi mcm mana nak tahu soal hati?
kalau nak dirobek fungsi hati nie , sampai 7 malam tak habis.
sbb kite dh banyak dera dia.
terlalu banyak dera hati .

Manusia skrg.
lagi takotkan makian manusia drp azab Allah.
lagi suka cahaya manusia drp cahaya Illahi.
ye nama NUR itu bermaksud cahaya.
tapi cahaya mana kau nak?
cahaya dlm diri seseorang?
atau pun drp Dia?

Bahagia tu susah nak dicari.
Hati bahagia lagi susah nak dapat.
kejar la benda tu.
lupekan semua yg hitam.
kejar yg putih.


Sunday, 3 November 2013

My two cent

Manusia sekarang .
Deep dorang lain mcm.
Semuanya nak diberitahu satu dunia. 
Perihal putus cinta.
Perihal makanan.
HAHA aku pun sama.

Manusia skrg juga sng menjadi prejudice.
Dimana hanya dgn tgk gambar , berkilo comment timbul.
Boleh dibilang yg menanya.
Tak terbilang yg meneka.

Ada org ckp 
'rupe tak penting kalau hati dah baik'
ayat tu boleh digunakan pada dunia dlu.
dunia skrg.
yg hanya tgk luaran.
yg hanya suke judge luaran.
yes , akan tgk luaran. baru tgk hati.
aah dunia pelik skrg.
dunia selepas mati nanti agak agak cemana? :)

Ada juga orang yg suke men-drop-ing orang .
HAHA .
 best kan kot? membahan orang? eh bahan dgn jatuhkan airmuke dia?
bahan yg paling menusuk kalbu bile org bahan masa lalu kite.
okay once org dh PERLI masa lalu and gelakkan kite. 
that time , prepare ur siku and kepala lutut HAHA. 
org camnie , tak kisah laa level agama dia tinggi drp kau ke tak.
pleasee kasi seround dua.
Allah selalu kasi kite peluang untuk start all over again.
yg menyusahkan kite untuk buat benda tu , sbb ini lah. MULUT ORANG.
yg kononnya lawak tapi bro, itu lawak lahanat.

Tapi kalau kau boleh sabar , sabar.
biasalah saitan suruh dia semburkan ayat hina tu dkt kau.
telan , telan smpai lumat biarpun pahit kalah ubat .
satu masa nanti ayat nie akan termuntah dkt org tu jugak.
and kau sendiri mungkin bernasib baik?
dpt tgk persembahan itu.

Manusia skrg pun suke menunjuk kekayaan diri.
wah baju guess.
seluar levi's
kasut dM.
hm mahal siot. 
neeh, bukan boleh bawak kubor.
kadang-2 orang yg pakai selipar jamban tu, baki wadihasa bank dia 10million.
who knew's?
kite je over-ver dress up HAHA.
padahal duit PAMA gak tlg part time.
sebelum nak rendahkan orang .
please remind kat otak yg comel tu ,
maybe org yg kau nak rendahkan tu , ada senjata lg hebat drp kau.
dia diam. 
tapi one day kalau dia tunjuk senjata dia, kau pengsan dulu sebelum ditembak.
dia diam sbb tunggu right timing je nak target kau.
so beware la sayang .