Thursday, 27 March 2014

HIKMAH . CARI .

Mcm mcm benda jadi dkt aku tahun nie.
let me be clear. skrg baru March.
aku dah praktikal dah. now aku dkt kedah :D
nak masuk fourth weeks here.
hot. as usual kedah mmg paneh.
stress. its must have during praktikal.

okay la jum tukar cite.
firstly jum sedekahkan Al- Fatihah to all mh37o's victims.
i mean benda nie mmg the saddest things that ever happen to us, Malaysia.
one malaysia terasa sedih dgn benda nie. 
we did a solat hajat.
struggling cari. negara lain pun tlg jugak.
we become united become of this tragedy.
eventough this is a bad tragedy kite takleh blame MAS semata.
all this while, dorgnye flight and services is the best.
kun faya kun sayang :)
Dia yg mntk , kite takde kuasa untuk halang.
mungkin Dia tahu better daripada kite yg masih buta untuk mencari hikmah.
mencari hikmah bukan brmaksud lupekan semuanya dan move on. NO.
mencari hikmah untuk percaya kpd Allah
Dia uji kite dgn tragedi nie, pasti ada something Dia cuba gtw kite.
stop using all the technologies.
use ur heart and ur iman.
aku tk kenal pun sesape passengers dlm flight tu tp aku sedih.
imagine dlm flight tu my parent or sesape. i couldn't imagine for more. i just can't even i tried. beban dorg mmg berat.
no survivors. no body. no proves. still there is a hope. keep praying for the best.
Dia suka kite meminta dgnNya dan perlukanNya.
Dia syg kite :)
banyak sgt spekulasi org tntg flight nie. its just too many of it. 
i just hope for the best.
He's knows better.


Paksu aku akan dioperate di IJN.
heart problem.
3 blocked. we just have 4 chambers. 
dia dah blocked 3. 
cause of cholestrol hardening.
dia paksu yg aku plg rpt. he knows all my ex's hahaa
aku dah jauh, kedah, tkleh melawat. of course sedih risau .
and now he's suspect dengue. the operation was postponed for a week i think.
cause taknak nnti akan ada complication lain after the surgery.
hope ALLAH ease everything for you my dear paksu.'
i do miss you, a lot.