Wednesday, 4 December 2013

STRANGERS.

hai korang .
sihat?
ah gaya ada org baca -.-
perasan sekali lagi ateen nie. hahaa

pernah face tak situation?
kawan baik jadi strangers?
couple jadi strangers?
drp suke share everything , jadi tak kenal each other.
jadi salu contact each other , jadi taknak tahu pasal each other.
PERNAH?
kena alami.
sbb benda tu akan kuatkan kita.

Second chance.
tak semua bertuah nak dpt benda tu.
serius sembang.
sape bertuah tu , sila buat sujud syukur! 
korang dpt balik org yg korg syg even chance korg nak dptkan dia sgt sikit.
hello bertuah sgt!!

kawan baik jadi strangers?
sangat tidak kelakar.
tatau nak gelak pada point yg mana sbb mmg tak kelakar.
jgn la gelak. serius aa sikit.
this thing is normal.
friends do come and go.
bestfriend? come and leave us with a footprint on our heart.
that's the saddest part.
ada cop mohor dorg kat hati kita.
HAHA.
eventhough kite buat salah , kau takkan mmpu anggap kawan baik as kawanbiasa.
even korg act mcm tak kenal.
eleh mcm takpernah kenal HAHA.
padahal ? dlm hati?
ha kau. rindu dendam *aku ckp pasal aku,

sakit.
lagi sakit sbb kau yg buat taik.
tapi jgn menyesal.
sbb life kan, mana ada arahan .
nak main life nie . kau kena kalah byk kali.
kena jatuh byk kali.
baru kau boleh survive and menang.
life nie game dia sgt thrill.

normal org mai and pi dlm hidup hang.
NORMAL.
yee tahu sakit. sbbb rindu and teringat?
tapi diamkan laa perasaan tu.
takot kite rasa sorg2, tak ke malu?

aku mmg ego.
sgt ego.
tapi kau tak tahu cemana airmata aku jatuh bile tgk gambar lama kita.
kau tak tahu and takkan tahu. 
sbb lakonan aku dpn kau tiptop.

Sunday, 1 December 2013

Proses hidup.

Hidup nie thrill .
sbb kau takkan tahu apa akan jadi dkt kau,
ye laaa.
kecik kecik comel je muke.
suci jeeee.
bilaaa proses nak matang tu mai , mcm mcm perangai kau buat.
mcm mcm style kau try.
untuk puaskan hati .

Kau akan pandai listkan perangai org bila kau dh bukak mata untuk kenal manusia.
Lg2 org yg kau syg.
baik buruk dia kau akan tahu.
kau boleh aaa handle perangai org .
cume satu je.
kau tahu ke perangai kau?
neeh.
kite takkan dpt judge diri kite sendiri.
sure ada ayat nak sedapkan hati untuk tunjuk kt dpn cermin tu 
'eh aku baik laaaa, aku buat cmtu bersebab'

org yg rpt dgn kau akan nampak true colour kau.
tau fake smile kau.
tahu ngs kau.
org yg sygkan kau.
org yg rpt dgn kau.
diorg akan tahu.

true colour nie susah sikit nak keluar.
sbb bukan semua sanggup , redha , pasrah nak terima HAHA.
biasalah manusia. kdg kdg nak kena jaga hati dorg je.
ate hati kite dh terabak habis sape nak jaga?!
huh!

sbb tu sometimes kena tunjuk jahat kite kat org.
tgk apa judge dorang.
tgk ape komen dorg.
perlian dorg.
then you knw laa who are they to you :)
simple kan?

Boleh jadi gila tau otak nie kalau nak pikir ape yg org pikir psl kite.
ye aa , buruk kite mmg org akan nampak.
baik?
tak semua nampak.
well relaks laa.
manusia skrg lagi suke menghakimi drp menanya.
apa la salahnya tanya dlu?
tanyaa.
itu kan kain dia, tanya aaaa kan dia.
asal kau nak carik kain dia gak?
padahal kain kau dh rabak hbs?
typical melayu.

aku tahu rasa dihakimi.
aku tahu sakitnyaaaa perlian.
aku tahu .
tapi aku pernah rasa syukurnyaaaaa ada kwn yg sanggup terima baik jahat aku,
syukur nie takleh keluar melalui kata kata.
kite je rasa.
and Dia tahu itu.

bukan semua suka kite cemana kite suka dorg,
bukan semua boleh syg kite balik , walaupun kite dh tukar ceritaa.
bukan semua boleh hargai kite cemana kite hargai dorg.
mata manusia. 
pandangan kasar je.