Monday, 28 October 2013

Test from Him

Every human being in this earth will be tested by God.
yeah .
It's a must .
Every challenged from Him , has a reason behind it.
He can see the things that we can't

As long as you been called as 'manusia' 
you will be tested by Him :)

Some people will be test by wealth :) 
Some people will be test by healthy problem.
Some people might lose someone they love most.
You rich , doesn't mean you are fine.
God is testing you will all the 'kekayaan'
He wanna see whether you still remember Him when you are rich.

My situation now ,
He tested me with make me sick :)
i know He love me :)
Dia nak gugurkan dosa kecik aku :)
ya Allah , aku redha. aku terima . aku sayang kau ya Allah.
Sakit tu jangan la ditanya :)
Sakit sangat.
Air mata jatuh kerana tahan sakit.
Ya itu la harga dosa aku :)
Sakit nye nak gugurkan nya.

Rahim bengkak.
Sungguh ya Allah .
aku tak pernah sangka and terpikir aku boleh ada benda nie :)
tapi aku redha and terima.
sbb benda nie disbbkan salah aku sendiri.
stress and tak jaga makan .
aku terlupe nak menjaga amanahMu , badan ku nie pinjaman je.
aku terlupa yang tu

Kuatkan aku balik ya Allah.
aku benci org risaukan aku.
sdgkan aku sendiri risau nak mati untuk diri sendiri.
aku benci ngadu.
tapi sakit sangat.
kuatkan hati aku ya Allah.


Sunday, 20 October 2013

NAKAL .

Semua orang ada nakal dia kan?
alaa ponteng kelas , ponteng sekolah .
buli junior suruh beli air , gaduh gaduh manja kat sekolah 
gig , kawan dgn lelaki .
ITU BUKAN JAHAT TAU? 
itu NAKAL .

apa baiknya kite nak jatuhkan satu hukum dkt org?
sedangkan kita pun ada sisi hitam kite?
kalau org tuh penipu sekalipun , apa hak kite nak jatuhkan air muke dia?
konon nak bahan tapi tak sedar lawak tu tak lawak pun.

Aku nakal.
dulu.
biasalah. dulu freehair ye dak?
semua benda nak cuba . aip ! bukan benda harem k aku cuba.
kirenya mcm gig , ponteng monteng tu aku pernah laaaa buat.
buli junior beli air tu aku selalu buat. sekolah covent kan? nak buli acane lagi? =='
naik motor takde lesen , pernah buat .
 Even sampai skrg nakal tu masih berbaki. biasalh umur je 20. 
perangai nak budak budak lagi HAHAA
bila kite makin meningkat umur , nafsu nak jadi budak2 lagi menebal. serious sembang..

Jadi nakal best! kau takda la culture shock nanti. sbb kau pernah tgk buat benda tu.
jadi nakal best ! sbb pengalaman hidup kau tu akan jadi mahal and kau boleh cerita dkt anak kau and kau sendiri boleh jd bukti untuk anak kau kalau anak kau nak jadi nakal gak.

Sakitnya jadi nakal nie bile org yg dekat dgn kita pandang kite sebelah mata. jd prejudice.
Dah lama aku rasa benda nie. satu perasaan yg sgt tak sihat untuk hati aku nie.
bila jadi nakal , kau akan terus dibandingkan. and kurang disukai.
orang akan ingat masa lalu kau. zaman nakal kau. zaman jahillilah kau.
lagi best bile makcik makcik kau larang anak dorg rpt dgn kau sbb takot anak dorg jd mcm kau.
itu la paling sakit bila kau pernah jadi nakal.
bila org takot akan jadi mcm kau.
teruk mcm kau.
taknak pun dekat dgn kau.

Jgn takot :)
Allah nampak kite berubah.
dah tinggalkan zaman nakal tu.
manusia kan mata kasar. taknampak apa yg tersirat :)
insyaallah one day. dia akan nampak.
mmg sakit .
rasa tersisih.
rasa down.
teruk.
suck
fuck
feelin ini.
face it.
life tk senang
Allah pun tak menjanjikan hidup ini mudah. tapi Dia janji Dia akn selalu ada untuk kite , tak kire masa. sekali lagi aku pandai sembang taff tapi tgh lembik. boi!

Thursday, 17 October 2013

Semester 5 2013

Aku rasa mcm aku baru je masuk Unikl semalam.
start sem 1 on July 2011.
rasa mcm semalam je aku jumpe semua classmates aku. betapa ramainya dorang. 60 orang!
it's takes me a 6 months untuk ingat semua nama classmates aku.
bermule laaaa perkenalan nama , tempat tinggal , umur and bertukar fb . 
bermule laaa wayang sesama , hang out sesamaa , gilaa sesamaa , buke pose sesamaa.

Now aku dah sem 5. 
dijangka habis study June 2014.
That's mean next year la. 
aku baru habis praktikal dua bulan . 
sem depan aku kena hadap praktikal tiga bulan .
ada praktikal examination lagi.
perasaan aku?
aku dah mule pikir future . apa aku nak buat?
lepas grad aku nak kemana? tanam anggur? ternak lemak? kerja? futher?
maybe aku pikir jauh sgt tp itu la aku. selalu pikir jauh and aim target aku.
now aku dh sem 5 , aku dh terlampau dahagakan DL. aku taknak byr hutang MARA banyak sgt.

Bahana kuat main since sem 1 , from art stream gatai amek physio , 
pointer tkpernah DL!
tp 3 itu pernah . aku nak lebih lagi .
aku tkpuas hati.
aku ada lagi satu sem jeeeee nak try .

Paksu ada cakap kat aku 'degree kat aussie laa ateen nanti raya leh skype'
aku hanya ketawa. untuk menutup gentar. menutup gundah.
aku nak ke aussie . sapa tknak futher study and ditaja? sapa taknak?
aku pikir , LAYAK KE AKU? BOLE KE AKU KE SANA?
and aku sendiri tkdpt decide lepas dip aku nak buat ape.
how ?
nak kerja setahun dua or rehat.
berapa lama aku nak rehat?
Memikirkan masa depan saja leh cramp nerves dkt otak. HAHA.


AIM aku sekarang ..
naikkan pointer sem nie memandangkan final on JANUARY. bole kot.
ya ALLAH nak kurangkan laaa ape yg terlebih .
nak kurang kan berat badan? :D

aku harap mulut paksu masin and aku boleh futher study kesana :') 
angan angan tinggi sangat aku nie! 

Wednesday, 16 October 2013

Sadis.

aku taktahu la kenapa malam nie rasa nak nangis je hati nie .
ape yg awak nak laaa duhai hati?
tak penat ke rasa sakit ?
mata nie pun , tk penat ke menangis? 
byk sgt aku pikir and semuanya bermule dgn KENAPA.
saitan , kau jangan nak cucuk jarum dkt aku supaya aku marah -.-'
debik nak?

jurang dh besar sangat nie .
nak sembang pun dh awkward.
kenapa?
kenapa msih ungkit?
kenapa?
kenapa aten tkleh dpt mcm dorg?
kenapa mesti cmnie?
kenapa?

kau takleh nak ckp kau je betul 
selagi kau manusia , 
tak kisah la ape darjat kau sekalipun , kau takkan pernah sempurna.
kau bebas nak buat salah . apatah lagi kau susah nak jadi sempurna.

aku kasar , 
aku degil ,
aku ego , 
tapi aku ada hati
aku pernah menangis sorg sorg dlm bilik.
berlakon happy.
AKU PERNAH !

apa la hak kau nak letakkan hukum dkt atas bahu aku tanpa kau face life aku?
cube jadi aku .
cuba jalan setapak dua.
aku yakin kau akan jatuh pada langkah yg pertama.
kalau kau fhm hati aku , kau akan tahu kenapa aku begini.
Malam sayang..

Monday, 14 October 2013

kebetulan itu sakit.

kebetulan.
tak sangka.
tak plan.
terkejut.
tarchycardia.
kaku.
stand still.

kenapa kena TERjumpe?
kenapa kene sembang?
kenapa mlm nie?
benda yg aku takot dah jadi pun.

kenapa kite kena jumpe you?
kenapa kena tegur i?
kenapa i kaku?
astaga ateen . 
kenapa hati kau lembik dah nie.
dlu bole je kau bajet kewl , bajet kuat kenapa dgn dia kau tkleh?
ateen move on please..

'kuat la sayang , please kuat untuk aku ,
aku perlukan kau untuk kuat ,
please jgn goyah and lembik kerana benda tadi , 
tolong pump drh je , jgn sakit lg sayang' kata aku kepada hati aku..

Terindah .

Hai korang !
Selamat hari raya Qurban korang. semuga setiap pengorbanan korang ada balasan baik drp Allah :)
hm aku ada story nieh. 
baca la ye? 
HAHA!

Sesudah aku habis praktikal di SP.
aku shoot keyel ! :D
planning untuk berjumpe kakty and kakya akan dilaksanakan jugak tau!
aku g keyel hari jumaat. train pukul 11 sampai kL sentral pukul 1.20 tengahari.
Perasaan aku? 
sepanjang dlm train , aku tidor.. *ngantuk sangat apakan daya =.='
once dh smpai rawang , mata aku terus bulat. ye ah eksaited nak jumpe kakty!!
dh smpai kl sentral hikhik! aku happy nak mati la. eh entah. maybe sbb tak sbr nak jumpe la.
dah sampai , whatsap kakty , beli mcflurry , naik atas , cari port duduk , ok tunggu...
10 minit kemudiann ,
tunggu lagi , bukak stengrem , whatsap sedas dua , eh wechat jgn dilupa HAHA.
call masuk , KAKTY ! tanya kat mana semua.
tup dpn mata -.-'
peluk kuat habaq hang! HAHA!
rindu :')

makan banyak aku dkt sane tau. selera banyak skrg . aku pun tatau kenapa .
sembang mmg berkilo kilo.
tidor kul 3 pagi .
bangun bila matahari naik -.-'
g times square , shupping sat .
balik ..
then kakya mai lak hahha.
dua kakakk gengster aku :')

aku tatau la kenapa dgn dorg manja aku keluar terus.
sayang jee adik aku takda , aina.
akak-2 aku nie manjakan aku sangat.
kakty , kakya .
manjakan aku sgt now aku rindu dorg -.-' including ena !

aku mmg manja tp cover sbb aku tau tahap manja aku melampau.
so bila dgn kesayangan mmg manja habis.
aku peluk kakty time tidor. 
pegang tangan kakya and kakty time jenjalan.
tak ke sweet tu? HAHA.

dorang nie kan kakak , so mmg aku la selalu kena buli! sbb ena takda -.-'
ye la kakak kan? -.-'
dorg nie pendengar yg sgt setia, grg sikit la, hhahaa
tp caring nak mati.
itu la kakak-2 saya ye. 
sayang aku dkt dorg thp infinity .
jaga diri baik baik kesayangan.


Saturday, 12 October 2013

kesudahan

woot woot
praktikal dah habis!
hakhak!
happy ?
sikit laa jugak sbb bebas drp tekanan .
sedih?
pun ada sikit sbb kena hadap mayban trust balik =.='
malas oh!
malas gile!
aku hyper di sp . 
and dorg semua igt aku hati kering 
'awak ada ke perasaan sedih ateen'
kata beliau kepada aku.
HAHA
mcm mcm aku face.
benda yg kasi semangat, benda yg robekkan jiwa , benda yg kasi airmata jatuh
semua ADA.
selagi aku student , pakai uniform , g kelas , ada ID. selagi tu la aku tak betul.
sakit camana pun hati nie. takpe. BELAJAR.
ok no more praktikal.
HELLO KELAS =.='

Monday, 7 October 2013

bersambung.

bersambung.
sambung untuk ke stage seterusnya.
even kite payah nak bergerak pun kite kena jugak bergerak untuk kedepan.

mcm baca novel jugak .
kite ttp akan baca and nak tahu ending cerita tu even tgh baca part yg paling tragik =.='
sama la dgn hidup.
sakit macam mana pun kite kena move on jugak.
masa takkan tunggu kite.
masa takkan cakap 'aku tunggu smpai kau ok baru aku gerak'
masa jugak takkan pusing balik .

betul masa tu mmg lambat bile kita menunggu something.
betul masa tu jalan dgn cepat bile kite buat benda kite suke.
masa mmg bantu kite dlm banyak benda.
even sakit hati pun masa gak yg tlg healkan benda tu.

lapan bulan kite tak bertegur.
kite tak berpeluk.
kite tak gelak sesama.
wyg sesama
karok sesama.
lapan bulan. 
aku kira.
lupakan la kwn mcm aku :)
aku takkan lupa korang sbb korg the best damn things happen dlm life aku :)
sayang . 
tapi dari jauh.